Verbruik je opgewekte energie met een airco!

Verbruik je opgewekte energie met een airco!

Het afbouwen van de salderingsregeling is een heet hangijzer voor iedereen met zonnepanelen. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd, wat betekent dat je minder vergoeding krijgt voor de stroom die je teruglevert aan het net. Dit roept de vraag op: hoe kun je optimaal profiteren van je zelf opgewekte zonne-energie? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt: door een airco te installeren. In deze blog leggen we uit waarom een airco een slimme investering is, vooral als je rekening houdt met de veranderingen in de salderingsregeling.

Salderen: Wat verandert er precies?

De salderingsregeling houdt in dat je de stroom die je zelf opwekt en teruglevert aan het net, kunt verrekenen met de stroom die je verbruikt. Met andere woorden, je krijgt een financiële vergoeding voor de overtollige energie die je produceert. Echter, vanaf 2025 wordt deze regeling stapsgewijs afgebouwd. Dit betekent dat je geleidelijk minder geld krijgt voor de stroom die je teruglevert, totdat de regeling in 2031 helemaal is afgeschaft.

De voordelen van een airco

Het plaatsen van een airco biedt een aantal aanzienlijke voordelen, vooral in het licht van de afbouw van de salderingsregeling:

  1. Efficiënt gebruik van eigen stroom: Met een airco kun je je zelf opgewekte stroom direct gebruiken, in plaats van het terug te leveren aan het net tegen een lagere vergoeding. Dit maakt je energiegebruik efficiënter en kosteneffectiever.
  2. Koeling en verwarming: Moderne airco’s zijn niet alleen geschikt voor koeling, maar kunnen ook verwarmen. Dit betekent dat je het hele jaar door kunt profiteren van je opgewekte zonne-energie, ongeacht het seizoen.
  3. Verhoogd comfort: Een airco zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. Dit verhoogt niet alleen je comfort, maar kan ook bijdragen aan een hogere productiviteit en een betere nachtrust.
  4. Lagere energiekosten: Door je eigen stroom te gebruiken voor koeling en verwarming, verlaag je je energiekosten aanzienlijk. Dit is vooral belangrijk nu de energieprijzen blijven stijgen.

Waarom nu investeren in een airco?

De afbouw van de salderingsregeling en de verplichte terugleveringskosten maakt het financieel minder aantrekkelijk om energie terug te leveren aan het net. In plaats daarvan kun je beter je eigen stroom gebruiken om te besparen op je energierekening. Een airco biedt de perfecte oplossing om dit te realiseren. Bovendien worden airco’s steeds energiezuiniger en betaalbaarder, waardoor de terugverdientijd korter wordt.

Conclusie: Maximaliseer het gebruik van je eigen stroom

Het plaatsen van een airco is een slimme manier om optimaal te profiteren van je zelf opgewekte zonne-energie, vooral nu de salderingsregeling wordt afgebouwd. Door je eigen stroom te gebruiken voor koeling en verwarming, bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar verhoog je ook je comfort en leefkwaliteit.

Adviesgesprek over airco’s

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een airco in jouw woning? Bij Adviesgroep Oost helpen we je graag verder met onafhankelijk advies op maat. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe je optimaal kunt profiteren van je zelf opgewekte zonne-energie.

Adviesgesprek over spouwmuurisolatie en zonnepanelen

Adviesgesprek over airco's

Wil je meer weten over het plaatsen van een airco en de voordelen voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de juiste keuze te maken. Bezoek onze website of bel ons direct voor een afspraak.


Mike Staat voor je klaar

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, kozijnen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs van Adviesgroep Oost komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en stellen samen een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 19.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie