Airco

Airco

Wat is een airco?

Met een airconditioningsysteem creëer je moeiteloos een aangenaam leefklimaat in je woning. Een airco biedt veelzijdige toepassingen. Het voornaamste aspect is dat een airco zorgt voor verkoeling in de ruimte. Bovendien zorgt het systeem voor het ontvochtigen en filteren van de lucht. Via onze partners kun je kiezen voor een airco met warmtefunctie, waardoor je de ruimte ook kunt verwarmen. Het is altijd raadzaam om een ervaren specialist in te schakelen voor de installatie van een vast aircosysteem. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht.

Verwarmen met een Airco

Waarom een airco

Een airconditioningsysteem biedt tal van voordelen en is een waardevolle toevoeging aan je woonomgeving. Allereerst zorgt een airco voor een aangename temperatuur, zelfs tijdens de heetste zomerdagen. Het creëert een verkoelende oase waarin je kunt ontspannen en productiever kunt zijn. Bovendien heeft een airco de mogelijkheid om de lucht te ontvochtigen en te filteren, waardoor allergenen en stofdeeltjes verminderd worden. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat en vermindert allergische reacties. Met de optie om sommige airco’s te verwarmen, kun je het systeem het hele jaar door gebruiken, ongeacht het seizoen. Investeer in een airconditioningsysteem en geniet van het comfort en de verbeterde leefomgeving die het biedt.

Verwarmen met een Airco

Voordelen van een airco

We weten allemaal dat een airconditioningsysteem veel voordelen biedt op het gebied van wooncomfort. Maar wist je ook dat een airco nog meer te bieden heeft?

  • Reguleert de temperatuur en zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen.
  • Verbeterde luchtkwaliteit door het filteren van allergenen en stofdeeltjes.
  • Ontvochtigt de lucht, wat gunstig is voor mensen met allergieën en ademhalingsproblemen.
  • Verbetert de slaapkwaliteit door het creëren van een koele en comfortabele omgeving.
Airco thuis

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt voorzien van een airco . Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste airco mogelijkheden voor jouw woning

Waar een airco plaatsen?

Om optimaal te kunnen genieten van een comfortabele en aangename temperatuur in een ruimte, is het essentieel om de airconditioning op de juiste locatie te installeren. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de ideale plaats voor de airco. Voor de binnenunit kunt u denken aan de woonkamer, slaapkamer of zolder. Wat betreft de buitenunit zijn er verschillende opties, zoals de gevel, het dak of de tuin.

Plaatsing van de binnenunit

Zodra u een geschikte locatie heeft gevonden voor de airco, zijn er enkele belangrijke voorwaarden waarmee u rekening moet houden bij de installatie van de binnenunit. Het wordt afgeraden om de airco in de buurt van warmtebronnen te plaatsen. Bovendien is het verstandig om de airco op een schaduwrijke plek te installeren, aangezien direct zonlicht ervoor kan zorgen dat de airco harder moet werken. Dit heeft uiteraard een nadelig effect op het energieverbruik. Daarnaast is het raadzaam om de binnenunit zo hoog mogelijk te plaatsen, zodat de lucht beter kan circuleren.

Plaatsing van de buitenunit

Het is ook mogelijk om slechts één unit buiten te plaatsen. Dit kan worden gedaan met behulp van een wandbeugel die aan de gevel, aanbouw of het dak kan worden bevestigd. Het is raadzaam om te kiezen voor een schaduwrijke locatie, omdat een airco langer kan doen over het koelen wanneer deze rechtstreeks aan de zon is blootgesteld. De hoeveelheid geluid die een airco produceert, is afhankelijk van het type airco dat u hebt. Houd er altijd rekening mee dat geluidsoverlast kan ontstaan bij het plaatsen van de buitenunit. Het is handig om uw buren hierover te informeren en eventueel te overleggen.

Soorten airconditioners

Er zijn twee verschillende soorten airconditioners: de mobiele airco en de split airco. Hieronder wordt het verschil tussen deze twee types toegelicht.

Mobiele airco

Een kleine mobiele airco is zeer praktisch vanwege de eenvoudige verplaatsbaarheid ervan. Dankzij het lichte gewicht en de wieltjes kan een kleine mobiele airco gemakkelijk worden ingezet in verschillende ruimtes. Grote mobiele airconditioners worden vaak gezien als onhandige apparaten die behoorlijk in de weg kunnen staan. Vanwege het relatief hoge gewicht van een grote verplaatsbare airco zijn verplaatsingen vaak moeilijk. Een mobiele airco heeft een slang die via het raam naar buiten wordt geleid. In tegenstelling tot een split airco maakt dit type airconditioner meer geluid.

Split airco

Een split airco is een vaste installatie die naast uw huis wordt geplaatst. Dit type airco bestaat uit twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. Samen zorgen deze twee onderdelen ervoor dat uw huis wordt gekoeld of verwarmd. Met een split airco kunt u dus één ruimte volledig koelen of verwarmen, waarbij de meeste mensen vaak kiezen voor hun woon- of slaapkamer. Een voordeel van een split airco is dat u weinig geluidshinder zult ervaren, omdat het meeste geluid afkomstig is van de buitenunit.

LG Airco

Ben je op zoek naar de perfecte LG airco voor jouw huis of kantoor? Bij Adviesgroep Oost zijn wij gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige LG airconditioningsystemen. Wij zijn dé specialist op het gebied van LG airco’s en bieden jou deskundig advies, betrouwbare service en een ruim assortiment om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften. Onze ervaren team staat klaar om je te helpen met installatie, onderhoud en eventuele reparaties. Bij Adviesgroep Oost ben je verzekerd van optimale koeling en comfort, het hele jaar door.

Airco kopen bij Adviesgroep Oost

Bij Adviesgroep Oost kun je de ideale airco kopen. Als specialisten ontzorgen wij je volledig, van deskundig advies tot de perfecte selectie van een hoogwaardige airco die bij jou past. Onze professionele installateurs zorgen voor een nauwkeurige en vakkundige installatie, zodat jij kunt genieten van een optimaal binnenklimaat zonder zorgen.

Adviesgroep Oost is de partner voor verkoeling

Als specialist in airco’s helpen we je graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw woonsituatie. Binnen 24 uur ontvang je een offerte, zodat je niet wekenlang hoeft te wachten op de installatie. Verkoeling is snel binnen handbereik!

Verwarmen met een Airco

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons