Verschil dubbel glas en hr++

Verschil dubbel glas en hr++

Dubbel glas en HR++ glas zijn beide vormen van isolerend glas die veel gebruikt worden in woningen en gebouwen om energie-efficiëntie te verhogen en warmteverlies te verminderen. Hoewel ze op het eerste gezicht vergelijkbaar lijken, zijn er belangrijke verschillen tussen deze twee typen glas. Dit artikel verkent de kenmerken, voordelen, en verschillen tussen dubbel glas en HR++ glas.

Vrouw achter HR++ glas

Wat is HR++ Glas?

HR++ glas, kort voor ‘Hoog Rendement’ glas, is een type dubbel glas dat speciaal is ontworpen om maximale energie-efficiëntie te bieden. Het bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een spouw, meestal gevuld met een edelgas zoals argon of krypton. Een kenmerkende eigenschap van HR++ glas is de dunne, transparante metaalcoating op één van de binnenoppervlakken van het glas. Deze coating reflecteert warmte terug naar binnen, waardoor het huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer.

Voordelen van HR++ Glas

  • Uitzonderlijke Energie-efficiëntie: Door de warmtereflecterende coating en het gebruik van edelgassen biedt HR++ glas superieure isolatie, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.
  • Verbeterd Comfort: HR++ glas houdt de binnentemperatuur constant, wat bijdraagt aan een aangenamer leefklimaat.
  • Geluidsreductie: Net als traditioneel dubbel glas biedt HR++ glas uitstekende geluidsisolatie, wat bijdraagt aan een rustigere woonomgeving.
  • UV-bescherming: De speciale coating helpt ook om UV-straling te verminderen, wat interieurverkleuring voorkomt.
  • Milieuvriendelijk: Door het verlagen van het energieverbruik draagt HR++ glas bij aan een verminderde CO2-uitstoot.

Waarom de Voorkeur voor HR++ Glas?

  1. Superieure Isolerende Eigenschappen: De geavanceerde technologie van HR++ glas biedt betere isolatie dan standaard dubbel glas, wat essentieel is in klimaten met extreme temperaturen.
  2. Lange-termijn Besparingen: Hoewel de initiële kosten van HR++ glas hoger kunnen zijn, leiden de energiebesparingen op de lange termijn tot aanzienlijke financiële voordelen.
  3. Duurzaamheid: HR++ glas is niet alleen beter voor uw portemonnee, maar ook voor de planeet. Door minder energie te verbruiken, helpt het bij het verminderen van de ecologische voetafdruk.
  4. Veelzijdigheid: HR++ glas is beschikbaar in diverse varianten, zoals zelfreinigend glas of geluidswerend glas, waardoor het aanpasbaar is aan specifieke behoeften.

Gezien de vele voordelen, zoals verbeterde energie-efficiëntie, comfort, geluidsisolatie, en milieuvriendelijkheid, is HR++ glas een uitstekende keuze voor zowel nieuwe als te renoveren woningen. De hogere initiële investering wordt op termijn ruimschoots gecompenseerd door de besparingen op energiekosten en de verhoogde waarde van het onroerend goed. Bovendien draagt het bij aan een duurzamere toekomst. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer huiseigenaren en bouwprofessionals kiezen voor HR++ glas als de optimale keuze voor hun ramen.

Whitepaper gratis aanvragen

Onze uitgebreide whitepaper biedt een schat aan informatie om je te helpen bij het realiseren van een energiezuinig huis. In deze 26 pagina’s vind je verschillende waardevolle aspecten die je op weg kunnen helpen naar een duurzamer en zuiniger huis.

Whitepaper aanvragen

Jordan Staat voor je klaar

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie