Subsidie aanvragen voor de isolatie van je huis

Subsidie aanvragen voor de isolatie van je huis

Heb je een eigen koopwoning in Nederland en wil je subsidie aanvragen voor het isoleren van je huis? Dat kan met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Je moet de aanvraag indienen binnen 24 maanden na de installatie van de isolatiemaatregelen. Er zijn specifieke voorwaarden verbonden aan de subsidieaanvraag voor elk type isolatiemaatregel.

Adviesgesprek bij je thuis

Voorwaarden per isolatiemaatregel

Voordat je een aanvraag indient, is het belangrijk om de voorwaarden voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, bodem– en vloerisolatie en dakisolatie te raadplegen op de website van RVO.

Subsidie voor één maatregel

Vanaf 2023 is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor slechts één isolatiemaatregel. Dit geldt ook voor maatregelen die je sinds 2 april 2022 hebt laten uitvoeren. Als je binnen 24 maanden na de eerste maatregel nog een of meer energiebesparende maatregelen uitvoert en binnen deze termijn een subsidieaanvraag indient, wordt je subsidiebedrag verdubbeld.

DigiD en meldcode

Voor het indienen van je aanvraag kun je de DigiD-app of DigiD met sms-controle gebruiken. Als je nog geen DigiD hebt, dien je deze aan te vragen, wat enkele werkdagen kan duren.

Belangrijk is ook de meldcode voor je subsidieaanvraag. Alleen maatregelen die op de meldcodelijst staan, komen in aanmerking voor directe subsidie. Zorg er dus voor dat je voordat je de maatregel aanschaft, controleert of deze op de meldcodelijst staat. Als dit niet het geval is, kun je alsnog een subsidieaanvraag indienen, mits je de productbeschrijving en technische documentatie bijvoegt. Als de maatregel aan de eisen voldoet, ontvang je alsnog subsidie. Anders wordt je aanvraag afgewezen.

Aanvragen na uitvoering

Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd. Je hebt ook bewijs van installatie nodig, zoals een offerte met installatiefactuur.

Fotografisch bewijs en facturatie

Fotografisch bewijs is zeer belangrijk. Zorg ervoor dat op de foto’s de naam, het merk, het type isolatiemateriaal en de dikte van het isolatiemateriaal duidelijk zichtbaar zijn. Als je niet aanwezig bent bij de uitvoering van de werkzaamheden, stuur dan een foto van het etiket en een foto van de codering mee met je subsidieaanvraag.

Op de factuur moeten de uitvoeringsdatum en de installatiedatum vermeld staan, afhankelijk van de soort maatregelen. Voor de maatregelen warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet moet ook de installatiedatum worden vermeld.

Whitepaper gratis aanvragen

Onze uitgebreide whitepaper biedt een schat aan informatie om je te helpen bij het realiseren van een energiezuinig huis. In deze 26 pagina’s vind je verschillende waardevolle aspecten die je op weg kunnen helpen naar een duurzamer en zuiniger huis.

Whitepaper aanvragen

Voorbereiding voor je subsidieaanvraag

Om subsidie aan te vragen, moet je binnen 24 maanden na installatie van de maatregelen de volgende bewijzen paraat hebben en/of meesturen:

  • De meldcode van de isolatiemaatregel(en) die je hebt laten uitvoeren.
  • Het aantal vierkante meters isolatiemateriaal dat is aangebracht, exclusief de uitbreiding van de wooninhoud of het woonoppervlak van de woning.
  • De factuur en het betalingsbewijs voor de isolatiemaatregelen.
  • Een productomschrijving met onder andere het typenummer, de naam van het merk of de fabrikant, de aanschafdatum en de diktes (inclusief de u-waarde).
  • Een gedetailleerde beschrijving van afmetingen en uitvoering.
  • Het adres van de woningeigenaar, evenals het bouw- of installatiebedrijf dat de maatregel heeft uitgevoerd, met naam en telefoonnummer van de contactpersoon van het bedrijf.
  • De datum van de isolatie-installatie en het bedrag en de datum van de betaling.

Compleet ontzorgt met Adviesgroep Oost

Adviesgroep Oost staat voor een volledige ontzorging op het gebied van isolatie en subsidieaanvraag, van A tot Z. Wij begeleiden je door het hele proces, beginnend met een grondige analyse van je isolatiebehoeften en de bijbehorende financieringsmogelijkheden. Ons team van experts staat klaar om je te adviseren over de meest geschikte isolatiemaatregelen voor jouw woning en budget. We helpen niet alleen bij het selecteren van de juiste isolatieoplossingen, maar begeleiden je ook bij elke stap van de subsidieaanvraag, van het controleren van de meldcodelijst tot het indienen van de aanvraag. Bij Adviesgroep Oost nemen we de stress en het giswerk uit het isolatieproces, zodat je met vertrouwen kunt investeren in energie-efficiëntie en comfort voor je huis.


Wes Staat voor je klaar

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie