Dubbelglas vervangen door HR++ glas

Dubbelglas vervangen door HR++ glas

Dubbelglas vervangen door HR++ glas

Wil je jouw woning energiezuiniger maken en overweeg je daarbij jouw dubbelglas te vervangen door HR++ glas? Dan zit je hier goed voor uitgebreide informatie. In dit artikel leggen we het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas uit, bespreken we de voordelen en beantwoorden we veelgestelde vragen. Hiermee helpen we je om een weloverwogen beslissing te nemen.

Vrouw achter HR++ glas

Wat is het Verschil Tussen Dubbelglas en HR++?

Het verschil tussen traditioneel dubbelglas en HR++ glas zit hem voornamelijk in de isolatiewaarde. HR++ glas biedt een significant betere isolatie dan standaard dubbelglas, wat leidt tot minder warmteverlies en een aangenamer binnenklimaat. Dit wordt bereikt door een combinatie van factoren. Ten eerste is er een speciale coating aangebracht op het glas die warmte terugkaatst naar binnen, waardoor de warmte in huis beter behouden blijft. Ten tweede is de spouw, de ruimte tussen de twee glasplaten, gevuld met een edelgas zoals argon of krypton. Deze gassen hebben betere isolerende eigenschappen dan lucht, wat traditioneel wordt gebruikt in dubbelglas.

Een ander belangrijk aspect van HR++ glas is de U-waarde, een maat voor hoe goed het glas de warmte binnenhoudt. Bij standaard dubbelglas ligt deze waarde rond de 2,8, terwijl HR++ glas een U-waarde van ongeveer 1,1 heeft. Dit betekent dat HR++ glas bijna driemaal beter isoleert dan traditioneel dubbelglas. Deze verbeterde isolatie zorgt voor een comfortabeler huis en kan op de lange termijn leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten.

Is HR++ Glas Beter dan Dubbelglas?

HR++ glas is aanzienlijk beter dan dubbelglas als het gaat om isolatie. Dit heeft direct invloed op het comfort in huis en op de energierekening. De superieure isolatiewaarde van HR++ glas maakt het een slimme investering voor iedereen die zijn huis wil upgraden. De lage U-waarde betekent dat er minder warmte verloren gaat, wat vooral in de wintermaanden belangrijk is. Dit leidt tot minder energieverbruik om het huis te verwarmen, wat weer resulteert in lagere stookkosten.

De voordelen van HR++ glas gaan echter verder dan alleen betere isolatie. Zo verbetert het ook het algemene comfort in huis. Kamers met HR++ glas blijven warmer in de winter en koeler in de zomer, wat zorgt voor een aangenamere leefomgeving. Dit is vooral merkbaar in ruimtes met grote ramen, waar traditioneel dubbelglas snel kan leiden tot koudeplekken of overmatige warmte in de zomer.

Daarnaast draagt HR++ glas bij aan een waardevermeerdering van jouw woning. Met de toenemende focus op energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn huizen met HR++ glas aantrekkelijker voor potentiële kopers. Dit maakt het niet alleen een goede investering voor nu, maar ook voor de toekomst.

Ook het aspect van duurzaamheid mag niet worden onderschat. Door de betere isolatie verbruik je gas, wat bijdraagt aan de vermindering van jouw ecologische voetafdruk. In een wereld waar klimaatverandering een steeds grotere rol speelt, is het kiezen voor energiezuinige oplossingen zoals HR++ glas een belangrijke stap in de goede richting.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Is HR++ Glas Dikker dan Dubbelglas?

Een veelgestelde vraag is of HR++ glas dikker is dan traditioneel dubbelglas. In principe is de dikte van HR++ glas niet significant anders dan die van standaard dubbelglas. De extra coating die wordt aangebracht op HR++ glas is uiterst dun en heeft geen merkbare invloed op de dikte. Ook het gebruik van edelgassen in de spouw leidt niet tot een dikkere glasplaat.

Echter, in sommige gevallen kan HR++ glas wel iets dikker zijn dan het oorspronkelijke dubbelglas, vooral als het gaat om de vervanging van oudere dubbelglasvarianten. Dit komt omdat de spouw (de ruimte tussen de twee glasplaten) bij HR++ glas vaak breder is om ruimte te bieden voor de isolerende gassen. De standaard spouwbreedte voor HR++ glas is meestal minimaal 14 millimeter, terwijl bij oudere dubbelglasvarianten deze afstand vaak kleiner is.

Wanneer je overweegt om jouw oude dubbelglas te vervangen door HR++ glas, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van jouw huidige kozijnen. In de meeste gevallen kan HR++ glas zonder problemen in bestaande kozijnen worden geïnstalleerd. Maar in sommige situaties kunnen aanpassingen aan de kozijnen noodzakelijk zijn om het dikkere glas te accommoderen. Dit is met name het geval bij oudere woningen waar de kozijnen mogelijk niet zijn ontworpen voor de dikkere glassoorten van tegenwoordig.

Onze experts kunnen jouw woning inspecteren om te bepalen of er aanpassingen nodig zijn en zorgen voor een naadloze installatie van jouw nieuwe HR++ glas. Ze nemen alle maten nauwkeurig op en zorgen ervoor dat het nieuwe glas perfect past. Het vervangen van jouw dubbelglas door HR++ glas is dus niet alleen een kwestie van het glas zelf vervangen, maar ook van ervoor zorgen dat het perfect in jouw bestaande kozijnen past.

Whitepaper gratis aanvragen

Onze uitgebreide whitepaper biedt een schat aan informatie om je te helpen bij het realiseren van een energiezuinig huis. In deze 26 pagina’s vind je verschillende waardevolle aspecten die je op weg kunnen helpen naar een duurzamer en zuiniger huis.

Whitepaper aanvragen

Inbraakveiligheid van HR++ Glas

Hoewel standaard HR++ glas niet specifiek inbraakwerend is, kan het worden uitgerust met inbraakwerend glas voor extra veiligheid.

Energiebesparing met HR++ Glas

De besparing op energiekosten met HR++ glas hangt af van verschillende factoren. Vervanging van enkelglas door HR++ levert de grootste besparing op. Jaarlijkse besparingen kunnen variëren van € 150 tot € 300.

Dubbelglas vervangen door HR++ kosten

De kosten voor het vervangen van dubbelglas door HR++ variëren enorm, afhankelijk van hoe groot je ruiten zijn, welke opties je kiest, hoeveel ruiten je wilt vervangen en waar ze geplaatst moeten worden.

Je snapt vast wel dat het vervangen van een klein dubbelglas ruitje op de begane grond veel goedkoper is dan een gigantische HR++ ruit die op de vijfde verdieping geïnstalleerd moet worden. Daar komen namelijk extra logistieke kosten bij kijken.

Daarom stellen we altijd een offerte op die helemaal aangepast is aan jouw specifieke situatie en wensen.

Veelgestelde vragen

Is HR++ Glas Beter dan Dubbelglas?

Absoluut, HR++ glas biedt superieure isolatie vergeleken met standaard dubbelglas. Dit wordt weerspiegeld in de U-waarde, die aantoont hoe goed een materiaal isoleert. Bij dubbelglas is deze waarde ongeveer 2,8, terwijl deze voor HR++ glas slechts 1,1 is. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, wordt dit op lange termijn gecompenseerd door energiebesparing.

Is HR++ Glas Dikker dan Dubbelglas?

HR++ glas is niet per se dikker dan traditioneel dubbelglas. De extra coating en edelgassen voegen geen dikte toe. In de praktijk kan HR++ glas soms dikker uitvallen, afhankelijk van de gebruikte materialen en de gewenste spouwbreedte.

Kan HR++ Glas in Oude Kozijnen?

Ja, vaak kan HR++ glas in oude kozijnen geplaatst worden, zolang er genoeg ruimte is in de sponning. Bij vervanging van enkelglas kan het een uitdaging zijn, maar er zijn vaak creatieve oplossingen om het kozijn aan te passen.


Kees Staat voor je klaar

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie