Dakisolatie en zoldervloerisolatie

Dakisolatie en zoldervloerisolatie

Bij het isoleren van de bovenzijde van jouw woning staan er twee belangrijke opties ter beschikking: dakisolatie en zoldervloerisolatie. Beide keuzes dragen bij aan lagere energiekosten en een verbeterd wooncomfort, maar het is essentieel om te begrijpen dat er aanzienlijke verschillen bestaan tussen deze twee methoden, met elk hun specifieke kenmerken. In deze blog willen we jou informeren over deze twee isolatietechnieken en de beschikbare isolatiematerialen.

Isolatie zoldervloer

Verschil tussen Dakisolatie en Zoldervloerisolatie

Dakisolatie en zoldervloerisolatie zijn beide uitstekende manieren om jouw woning te isoleren. Dakisolatie wordt direct onder het dak aangebracht en voorkomt dat de warmte die binnenin jouw huis wordt gegenereerd, snel via het dak ontsnapt. Zoldervloerisolatie daarentegen wordt aangebracht tussen de zolder en de leefruimtes eronder, om te voorkomen dat warmte via de vloer naar de zolder ontsnapt.

Voordelen van Dakisolatie en Zoldervloerisolatie

  • Dakisolatie is buitengewoon effectief, omdat het warmteverlies via het dak aanzienlijk reduceert.
  • Zoldervloerisolatie is doorgaans voordeliger dan dakisolatie, waardoor het een kostenefficiënte optie is.
  • Bij beide isolatiemethoden bieden wij een volledige garantie van 10 jaar.

Dakisolatie in detail

Dakisolatie wordt direct tegen het dak aangebracht, waardoor de warmte in jouw huis niet via het dak verloren gaat. Deze methode is uiterst doeltreffend, omdat warme lucht van nature opstijgt, en de isolatie voorkomt dat deze warmte ontsnapt. Met dakisolatie kun je tot wel 30% besparen op jouw energierekening en de investering snel terugverdienen. Bovendien is het mogelijk om het dak direct af te werken met gips- of agnesplaten, waardoor je de zolder kunt inrichten naar jouw eigen smaak, bijvoorbeeld als slaapkamer.

Verschillende Soorten Dakisolatie

Er zijn drie verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar voor dakisolatie: wol, platen en spuitisolatie. Wolisolatie wordt meestal achter het regelwerk aangebracht en kan worden gecombineerd met afwerking met gips- of agnesplaten. Platenisolatie maakt gebruik van PIR-platen, die tussen de dakbalken en het dakbeschot worden geplaatst, vaak in combinatie met afwerking. Tot slot is er schuimisolatie, waarbij gesloten-cellig PU-schuim wordt gebruikt. Dit schuim wordt gelijktijdig tegen het dakbeschot aangebracht en zet uit tot een hard materiaal, vrij van schadelijke gassen.

Zoldervloerisolatie in detail

Bij zoldervloerisolatie wordt een isolatielaag op of in de verdiepingsvloer aangebracht, wat de zoldervloer en de onderliggende verdieping omvat. Deze isolatiemethode voorkomt dat warmte snel weglekt. Verschillende isolatiematerialen kunnen worden gebruikt, afhankelijk van jouw constructie. De isolatiewaarde wordt bepaald door het type isolatiemateriaal en de dikte ervan. De beschikbare opties zijn schuim, platen en glaswol.

Verschillende Soorten Zoldervloerisolatie

Er zijn drie soorten isolatiematerialen beschikbaar voor zoldervloerisolatie. Als eerste zijn er PIR-platen, die dunner kunnen zijn dan vergelijkbare materialen met dezelfde isolatiewaarde, wat ze geschikt maakt voor zolders met beperkte ruimte. PIR heeft ook brandvertragende eigenschappen en is relatief eenvoudig te installeren. Daarnaast hebben we schuimisolatie, waarbij schuimisolatiematerialen worden gebruikt om een naadloze en luchtdichte barrière te creëren. Tot slot is er glaswolisolatie, die wordt aangebracht door middel van een spuitmethode, waarbij de wol in de ruimte wordt gespoten na vermalen in een machine.

Het beste advies dat we kunnen geven, is om een professional te raadplegen om de juiste isolatiemethode voor jouw woning te bepalen. Adviesgroep Oost staat klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en om jouw huis te voorzien van hoogwaardige isolatieoplossingen. Verbeter het comfort en de energie-efficiëntie van jouw woning met de isolatiemethode die het beste bij jouw behoeften past.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons